Het Kleinste Museum

Het Kleinste Museum van Nederland

Ontdek Het Kleinste Museum van Nederland! Een initiatief en project van Marketing Oost.

Een unieke reis door regionale kunst, cultuur en smaken, allemaal gehuisvest in een omgebouwde paardentrailer. Dit digitale museum op wielen is een ware trekpleister voor kunstliefhebbers en nieuwsgierigen.

De huidige expositie is gewijd aan Kunst van de Korte Keten, waarin 10 streekproducenten werden gekoppeld aan 22 kunstenaars. Het resultaat? Prachtige kunstwerken die het verhaal van de streekproducent vertellen, nu gedigitaliseerd en te bewonderen in een klein rijdend museum. Bezoekers worden verwelkomd door zowel de kunstenaars als de producenten via schermen die hen rechtstreeks toespreken over hun bedrijf en de kunst die is voortgekomen uit deze samenwerking.

Ztreek is de coördinator van Het Kleinste Museum van Nederland: wij zorgen voor de planning, werven een vrijwilligerspool, ontwikkelen randprogrammering, zoeken naar geschikte evenementen en fungeren als contactpersoon voor alle betrokken partijen. Ook beheren we o.a. de website en sociale media van Kunst van de Korte Keten.

Dit museum is flexibel en verplaatsbaar, voor iedereen te bekijken en rolstoeltoegankelijk! Met zijn veelzijdige karakter kan Het Kleinste Museum in de toekomst nieuwe exposities huisvesten, telkens met als doel een bron van verwondering en inspiratie te zijn voor alle bezoekers!Op de hoogte blijven van onze events?

Stuur ons een e-mail
en we houden u op de hoogte!